Gaat targeting verdwijnen op Meta in 2024?

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft onlangs aangekondigd dat ze de manier waarop ze targeting aanbieden willen veranderen. Dit heeft geleid tot speculatie en zorgen over wat dit betekent voor marketeers en adverteerders die afhankelijk zijn van targeting om hun doelgroep te bereiken. In dit artikel bespreken we of targeting op Meta gaat verdwijnen in 2024.

Share dit blogartikel

Wat is targeting?

Laten we eerst even hebben over wat targeting is. Targeting is de manier waarop adverteerders hun advertenties richten op specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, interesses, gedrag en andere factoren. Dit is een belangrijk onderdeel van online adverteren omdat adverteerders zo hun advertenties kunnen tonen aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten. Daarom kan het een probleem vormen als targeting moest verdwijnen op Meta

Wat heeft Meta aangekondigd?

In oktober 2021 kondigde Meta aan dat het van plan is om de manier waarop het targeting op zijn platforms aanbiedt te veranderen. Het bedrijf heeft aangegeven dat het van plan is om te stoppen met het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties op basis van gebruikersgegevens zoals leeftijd, geslacht en locatie. In plaats daarvan wil het bedrijf zich richten op advertenties die gebaseerd zijn op context, zoals de inhoud van een pagina of video.

Waarom wil Meta dit veranderen?

Meta heeft aangegeven dat het deze veranderingen doorvoert om de privacy van gebruikers te beschermen. Door minder afhankelijk te zijn van persoonlijke gegevens, wil het bedrijf de mogelijkheid van derden om deze gegevens te verzamelen en te misbruiken verminderen.

Wat betekent dit voor adverteerders?

Het is nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren met marketing. Sommige marketeers maken zich zorgen dat het moeilijker zal worden om hun doelgroep te bereiken zonder de mogelijkheid om op basis van persoonlijke gegevens te targeten. Anderen denken dat het adverteren op basis van context nog steeds effectief kan zijn en zelfs beter kan werken in sommige gevallen.

Wat kunnen adverteerders doen?

Als adverteerder is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderingen die Meta doorvoert en hoe deze van invloed kunnen zijn op je advertentiecampagnes. Het is ook belangrijk om alternatieve targetingopties te onderzoeken, zoals targeting op basis van interesses en gedrag. Dit kan nog steeds een effectieve manier zijn om je doelgroep te bereiken zonder afhankelijk te zijn van persoonlijke gegevens.

Conclusie

Of targeting op Meta gaat verdwijnen in 2024 is nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Meta van plan is om wat te veranderen om de privacy van gebruikers te beschermen. Hoewel sommige adverteerders bezorgd zijn over de mogelijke beperkingen van het targeten op basis van context, zijn er nog steeds andere targetingopties beschikbaar. Het is belangrijk voor adverteerders om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en hun advertentiestrategieën aan te kunnen passen. Het is ook mogelijk dat Meta in de toekomst nog meer veranderingen zal doorvoeren, dus het is belangrijk om alert te blijven en aan te passen aan deze nieuwe ontwikkelingen in de wereld van sociale media-advertenties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Krijg op regelmatige basis tips & tricks

More To Explore

Strategie

Advertentie Bidstrategieën

Ben jij bekend met bidstrategieën? Als je niet bekend bent met dit onderwerp, geen zorgen! Advertentie bidstrategieën zijn simpelweg de manier waarop adverteerders hun biedingen instellen voor advertentieveilingen. Dit kan variëren van handmatig bieden tot het automatisch laten instellen van biedingen door de advertentieplatforms op basis van bepaalde doelen. Het kiezen van de juiste biedstrategie kan een grote impact hebben op het succes van jouw advertentiecampagne, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe ze werken en welke strategieën het beste werken voor jouw doelen. In deze context zullen we bespreken hoe advertentie bidstrategieën werken en welke factoren invloed hebben op het succes van jouw campagne. Zo kan je de beste biedstrategie kiezen voor jouw campagne en de beste resultaten behalen!

Lees verder >
Blog

De kwaliteit van je leads verhogen

Leads zijn als schatten in de wereld van sales en marketing. Maar niet alle leads zijn gelijk gecreëerd. Het draait niet alleen om de kwantiteit, maar vooral om de kwaliteit van je leads. In dit blogartikel ontdek je praktische tips en trucs om de kwaliteit van je leads te verhogen en succesvollere conversies te realiseren. Let’s go!

Lees verder >

Klaar om te scoren met je Socialz?

We helpen je graag verder!